maandag, 4. oktober 2010 - 9:57

Proces Wilders geschorst na wrakingsverzoek

Amsterdam

Maandag heeft advocaat Bram Moszkowicz laten weten dat Wilders zich zal beroepen op zijn zwijgrecht.

Dit heeft Moszkowicz zelf aan Wilders geadviseerd.

Wilders zal dus tijdens zijn proces geen antwoord geven op vragen. Wel lichtte hij aan het begin van de behandeling van de zaak zijn zwijgen nog toe. 'Alles wat er te zeggen valt, is al gezegd', aldus Wilders

Wilders staat terecht wegens belediging en aanzetten tot haat en discriminatie. De zaak dient in Amsterdam. De rechtbank heeft er deze week drie dagen voor uitgetrokken.

Update 13.00 uur
Bram Moszkowicz heeft maandag ook een wrakingsverzoek ingediend en gevraagd om de rechtbank te vervangen. Hij deed dit na een uitspraak van de rechter waardoor wat hem betreft deze rechtbank 'de schijn van partijdigheid' over zich heeft afgeroepen.

De rechter had gezegd:‘De rechtbank leest ook kranten en kijkt tegenwoordig ook het nieuws’. Daaruit trok de rechtbank de conclusie dat ‘veel mensen vinden dat Wilders goed is in het poneren van een stelling en vervolgens de discussie uit de weg gaat.’
‘Het lijkt erop dat u dat vandaag ook weer doet,’ aldus de rechter.

Hervatting proces dinsdag 14.00 uur
De wrakingskamer heeft aangegeven dinsdag uitspraak te doen over het wrakingsverzoek van Moszkowicz met het verzoek om de zittende rechtbank te vervangen. Het proces is daarom geschorst tot dinsdagmiddag 14.00 uur.
Provincie:
Tag(s):