donderdag, 17. juni 2010 - 23:59

Project Middelburg Loopt Wapenvrij afgesloten

Middelburg

Politie Middelburg is zeer tevreden over de resultaten van het project Middelburg Loopt Wapenvrij.

De doelstellingen van deze aanpak, zoals jongeren bewustmaken van de gevaren van het dragen van een wapen, is ruimschoots gehaald. Het afgelopen jaar zijn 77 wapens ingenomen. Van dit aantal zijn twintig wapens in de kluizen op de scholen en de horecabedrijven ingeleverd.

Het project is opgestart om het wapenbezit onder jongeren terug te dringen en ze bewust te maken van de gevaren van het dragen van een wapen. Tijdens de projectperiode is voorlichting gegeven aan jongeren en heeft een inleveractie plaatsgevonden. Verder is gecontroleerd in omgevingen waar jongeren veel komen, zoals scholen voortgezet onderwijs en het uitgaansgebied. Ook is de politie tijdens deze periode extra alert geweest op wapenbezit.

De ingenomen wapens betroffen: veel messen, andere steekvoorwerpen, balletjespistolen (namaak/imitatie pistolen), slagvoorwerpen, katapulten, zogenaamde ploertendoders, wurgstokjes (nunchaku wapen), 'zware' luchtbuksen en enkele alarmpistolen.

Uit de evaluatie onder de deelnemers aan het project bleek dat ze vooral te spreken zijn over de hele goede preventieve werking van deze aanpak, waardoor jongeren bewuster zijn geworden van de gevaren van wapenbezit. De evaluatie is gehouden bij politie, scholen voortgezet onderwijs, horecaondernemers, gemeente Middelburg en openbaar ministerie.

In de toekomst blijven alle partijen zeker samenwerken, in het belang van een veilige leer- en stapomgeving in Middelburg.
Provincie:
Tag(s):