dinsdag, 1. juni 2010 - 23:58

Projectbureau Zeeweringen verplaatst Klein zeegras

Sint Philipsland

Van 1 tot en met 4 juni zijn er kranen aan het werk op de slikken in de Oosterschelde bij Sint Philipsland.

Projectbureau Zeeweringen verplaatst zo’n honderd vierkante meter Klein zeegras, dat dichtbij de dijk groeit, naar een andere locatie.
In 2011 gaat projectbureau Zeeweringen de dijk langs de Oosterschelde in de Willempolder, Abraham Wissepolder versterken. Om te voorkomen dat de zeldzame plantjes beschadigen door de dijkversterking, krijgen ze ruim op tijd een nieuwe stek. Het zeegras verhuist ongeveer een kilometer oostwaarts in de Krabbenkreek. Op een plek ver van de dijk vandaan kan het zeegras ongestoord verder groeien.

In totaal wordt dit jaar 600 m2 Klein zeegras in Zeeland verplaatst. De verplaatsingen gebeuren in samenwerking met de Radbout Universiteit Nijmegen en Nederlands Instituut voor Oecologisch Onderzoek (NIOO) in Yerseke. Firma BTL uit Bruinisse voert het werk uit.

Projectbureau Zeeweringen is een samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat, waterschap Zeeuwse Eilanden en waterschap Zeeuws-Vlaanderen. Het project is in 1997 opgericht om de steenbekleding van Zeeuwse dijken te versterken. Er is geen acuut gevaar voor Zeeland. In 2015 moeten alle dijken in Zeeland versterkt zijn, in totaal 325 kilometer.
Provincie:
Tag(s):