woensdag, 3. februari 2010 - 18:41

Provinciale wegen Groningen t/m 4 februari gestrooid

Regio

In verband met de verwachte sneeuw en ijzel vannacht 3 februari, waarschuwt de provincie nogmaals voor (lokale) gladheid in de nacht en ochtendspits.

De provincie Groningen kan de provinciale wegen in ieder geval tot en met de avondspits van donderdagavond 4 februari blijven strooien. Akzo heeft de provincie Groningen zout geleverd, waardoor een aangepast strooibeleid niet aan de orde is.

De zoutvoorraad van de provincie Groningen blijft beperkt. In de komende week bepaalt de provincie daarom iedere dag aan het einde van de middag, of er in de volgende 24 uur beperkt gestrooid moet worden. Beperkt strooien betekent werken aan de hand van de prioriteitenkaart* die begin januari is opgesteld.

De provincie blijft bij sneeuwval in ieder geval, dus ook in het geval van beperkt strooien, schuiven op de provinciale wegen. Juist bevriezing van wegen waar geen sneeuw op ligt, maar die wel nat zijn, levert grote problemen op. De weg lijkt schoon maar is spiegelglad. Ditzelfde geldt natuurlijk voor ijzel.

In de afgelopen weken is al gewerkt met een zeer efficiënt strooiregime. Normaal gesproken komt er 10 - 12 gram op iedere m2 wegdek. Nu is dat maximaal 8 gram per m2. Ook de provinciale fietspaden worden minimaal gestrooid (8 gram) in een smalle strook van 2 meter.
Provincie:
Tag(s):