woensdag, 30. juni 2010 - 11:46

Provincie adopteert extra podium tijdens Bospop

Weert

Het programma van Bospop 2010 wordt uitgebreid met een extra podium op vrijdagavond 9 juli. De Provincie Limburg en de Stichting Popmuziek Limburg adopteren dit podium eenmalig ter gelegenheid van het 30 jarig jubileum van Bospop.

Gedeputeerde Cultuur Odile Wolfs: “Bospop heeft zich in 30 jaar ontwikkeld tot het tweede grootste popfestival van Limburg en zet daarmee Limburg landelijk en internationaal op de culturele kaart. Als blijk van waardering doen wij in het kader van het jubileumjaar dit extra avondprogramma samen met de Stichting Popmuziek Limburg aan het festival cadeau. Daarmee wordt het tweedaags festival een driedaags festival”. Het vrijdagavond programma is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig Bospopticket.

Verwacht wordt dat veel mensen zich al op vrijdagavond op de camping en campercamping melden. Speciaal voor deze vroege bezoekers, treden vanaf 20.30 uur achtereenvolgens de Nederlandse Southern rock band Bail, de Britse bluesrock gitarist Scott McKeon en de Texaanse redneck rock/metal formatie The Texas Hippie Coalition op. De laatste staat eveneens in het zondagprogramma op mainstage geprogrammeerd. Het programma vindt plaats in de nieuwe 24-uurs cafétent.

De totale kosten voor het avondprogramma zijn € 6.500,-. Hiervan draagt de Provincie Limburg een eenmalige waarderingssubsidie van € 5.000,- bij
en de Stichting Popmuziek Limburg € 1.500,-.
Provincie:
Tag(s):