vrijdag, 22. januari 2010 - 17:45

Provincie bedankt 12.000 Foaroprinners!

De provincie Fryslân is door haar voorraad heen van 12.000 gratis Friese OV-chipkaarten. Daarom bedankt de provincie 12.000 Foaroprinners; mensen die snel actie ondernamen om de nieuwe manier van reizen met het OV te ontdekken. Er kunnen niet langer gratis kaarten besteld worden.

Gedeputeerde Piet Adema: “Onze vorige campagne van oktober tot december 2009 liet al zien dat veel Friezen een OV-chipkaart wilden hebben. In onze huidige campagne in Zuidoost Fryslân zijn er binnen 3 weken bijna 4.000 kaarten besteld. Dat is een enorm aantal, daar zijn wij heel tevreden over. Dit betekent dat we door onze voorraad van 12.000 kaarten heen zijn. We hebben bereikt wat we voor ogen hadden, namelijk Friese inwoners enthousiasmeren voor de OV-chipkaart. “

De provincie richt haar blik nu op eind 2010, wanneer de strippenkaart definitief vervangen wordt door de OV-chipkaart in Fryslân. Voorwaarde is wel dat, tegen die tijd, de OV-chipkaart ook gebruikt kan worden in de bussen van Groningen en Drenthe. De provincie Fryslân houdt contact hierover met het OV-bureau Groningen — Drenthe en busvervoerder Qbuzz.
Provincie:
Tag(s):