donderdag, 8. juli 2010 - 21:31

Provincies willen scherpe blik op olieboringen Noordzee

De Nederlandse kustprovincies dringen bij demissionair minister-president Balkenende aan op meer zicht op de olieboringen in de Noordzee. Naar aanleiding van de olieramp in de Golf van Mexico, verzoeken zij de regering om onderzoek te doen naar de risico’s in het Noordzeegebied.

Voor de kust van Nederland wordt op diverse plekken geboord naar olie. Voor deze boringen gelden strenge toezichtsregels en kwaliteitseisen, maar de Nederlandse kustprovincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen en Zeeland dringen aan op extra onderzoek.

Samen met internationale partners van de North Sea Commission is het verzoek voor extra onderzoek naar de nationale regeringen uitgegaan. De North Sea Commission is een Europees netwerk van 38 regio's uit acht landen (onderdeel van de Conference of Peripheral Maritime Regions) die zich verenigd hebben om samen te werken aan de opgaves en uitdagingen van het Noordzeegebied. Zij staat voor een duurzame ontwikkeling van het gebied, waar het prettig en veilig wonen, werken en leven is voor de burgers in het Noordzeegebied.
Provincie:
Tag(s):