dinsdag, 4. mei 2010 - 10:05

Pruikenfraudeur bedroog patienten en verzekeraar voor € 10.000,=

Drachten

De politie heeft de afgelopen maanden een onderzoek ingesteld naar frauduleuze handelingen van een 60-jarige inwoner van Drachten. De man verzorgde haarwerken voor klanten die een ziekte beeld hadden waardoor hun haar uit viel. Uit onderzoek bleek dat de man in de periode van 2005 tot en met 2007 frauduleuze declaraties indiende bij diverse zorgverzekeraars.

Van de zorgverzekering mogen deze klanten twee pruiken per jaar aanschaffen. De meeste klanten wisten dit niet en kregen één pruik in hun bezit terwijl er twee pruiken werden gedeclareerd. In 2006 en 2007 is gebleken dat van 34 klanten één of meer valse declaraties werden ingediend voor de levering van pruiken.

Uit onderzoek van de politie bleek dat met één op de vijf declaraties was geknoeid. Hiermee streek de fraudeur meer dan 10.000 euro op. De zaak kwam aan het rollen toen een zorgverzekeraar argwaan kreeg en een onderzoek instelde. Namens de zorgverzekeraar werd aangifte gedaan. De verdachte werd in april op het politiebureau gehoord. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en de man zal zich dan ook voor de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):