zondag, 15. augustus 2010 - 10:37 Update: 08-07-2014 1:03

PSV binnen vijf minuten klaar met tien Superboeren

Eindhoven

(Elfvoetbal) De bal ging op de stip en Purrel Fränkel kon met rood vertrekken. Binnen vijf minuten was de wedstrijd tussen PSV en De Graafschap een spel tussen kat en muis. De teller stokte in het Philips Stadion uiteindelijk op 6-0. Toivonen scoorde er drie.

Fränkel legde de doorgebroken Jeremain Lens neer en kreeg van scheidsrechter Nijhuis de zwaarste straf. Balazs Dzsudzsak scoorde vanaf elf meter.

Daarna werd het de wedstrijd van Ola Toivonen. De Zweedse middenvelder scoorde er vorige week al twee tegen SC Heerenveen en voegde er daar nog drie bij, voordat hij na een uur gewisseld werd. Eerst kon hij simpel binnen schuiven, nadat Peter Jungschläger de bal afsnoepte van de ijzersterke debutant Atiba Hutchinson. In de eerste minuut na rust kopte Toivonen een hoekschop binnen. En tien minuten later was Boy Waterman kansloos toen een inzet van de Zweed van richting werd veranderd.

Na de wissel van Toivonen voor Afellay bloedde de wedstrijd langzaam dood. Vermeldenswaardig waren nog de invalbeurt van debutant Marcelo en het vijfde en zesde doelpunt. Vanaf vijftien meter schoot een andere invaller, Nordin Amrabat, de bal achter Waterman. En ook Afellay pikte in de slotfase nog zijn treffer mee.
Categorie:
Tag(s):