zondag, 22. augustus 2010 - 21:54 Update: 08-07-2014 1:03

PSV met negen uit drie alleen aan kop

Aanvallend zit het wel snor bij PSV, getuige de 3-1 overwinning op AZ en de manier waarop vooral Marcus Berg en Ola Toivonen elkaar soms vonden. Maar verdedigend moet het echt beter bij de Brabanders, want de Alkmaarders kregen genoeg kansen.

Beide ploegen maakten er een aantrekkelijk duel van en verstopten zich bepaald niet. Doordat Toivonen en Pontus Wernbloom zichzelf los durfden te maken van hun directe tegenstanders, ontstond er ruimte, kwam zowel AZ als PSV veel aan voetballen toe en kregen beide teams voldoende kansen.

Berg (twee keer), Jeremain Lens en Toivonen hadden PSV vroeg in een zetel moeten helpen, aan de andere kant lieten Erik Falkenburg, Maarten Martens en Brett Holman prima mogelijkheden onbenut voor AZ. Uiteindelijk was het toch Berg die voor zijn eerste van het seizoen mocht aantekenen. De spits werd voor de tweede keer prima weggestuurd door landgenoot Toivonen en rondde in minuut 43 koel af: 1-0.

De Engelse scout van Liverpool, die volgens geruchten op de tribune zat voor Toivonen, kon tevreden een plusje achter de naam van de middenvelder zetten. Achter de verdedigers van PSV een minnetje. Want de manier waarop Falkenburg in de 50ste minuut voor de gelijkmaker mocht zorgen, ging veel te gemakkelijk. Jagos Vukovic was de aanvaller helemaal kwijt en Andreas Isaksson greep maar half in bij de kopbal: 1-1.

Gelukkig voor PSV herstelde de soms briljante aanval snel de fouten van de defensie. Lens ontdeed zich van Hector Moreno en vond Berg, die de bal op een presenteerblaadje kreeg: 2-1. In de slotfase maakte de ingevallen Ibrahim Afellay er nog met vallen en opstaan 3-1 van. De Eindhovenaren zijn nu de enigen met de volle score uit drie wedstrijden.