zondag, 11. april 2010 - 15:09 Update: 08-07-2014 1:04

PSV neemt tegen Feyenoord afscheid van titel

Eindhoven

[Elfvoetbal) FC Twente is alvast één concurrent in de strijd om het landskampioenschap kwijt. Een degelijk Feyenoord hield de Eindhovenaren in Eindhoven op 0-0.

In de eerste helft voetbalde Feyenoord iets makkelijker dan PSV. Waarschijnlijk kwam dat door zenuwen aan de kant van de thuisploeg. De Eindhovenaren oogden nerveus en leverden veel ballen zomaar bij de tegenstander in. Daardoor konden de roodwitten nooit de veel vrijgelaten Ibrahim Afellay bereiken. En als dat wel gebeurde, was de voortzetting ongelukkig.

Er viel dan ook maar één echte kans te noteren voor PSV in de eerste 45 minuten. Otman Bakkal schoot in de 28ste minuut van dichtbij tegen een Feyenoorder op na een prima voorzet van Balázs Dzsudzsák.

De grootste mogelijkheid was voor de Rotterdammers. Zestig seconden later raakte Georginio Wijnaldum de lat na een mooie aanval via Sekou Cissé. De rebound was niet besteed aan Luigi Bruins, omdat Erik Pieters op de doellijn redding bracht voor PSV.

In de tweede helft veranderde het beeld in eerste instantie niet. Feyenoord oogde het stabielst en kreeg opnieuw een enorme kans. In minuut 56 lag Isaksson echter weer in de weg, toen Wijnaldum er vandoor was gegaan na een prima passje van Karim El Ahmadi.

Fred Rutten bracht Nordin Amrabat en Ola Toivonen voor meer aanvallende stootkracht en die daad leverde bijna de voorsprong op. Dzsudzsák was twee keer dicht bij het benutten van een rebound, maar was ongelukkig omdat de Feyenoord-defensie goed herstelde. Vervolgens pegelde Toivonen huizenhoog over en sloeg iedereen in het Philips Stadion de handen voor het gezicht.

Nadat ook Amrabat (kopbal gepakt), Danny Koevermans (treuzelde te lang) en Toivonen (kopbal gepakt) misten, ebde het vertrouwen weg bij PSV. Begrijpelijk, omdat de titel nu uit zicht is. Wat rest is de tweede plaats, die in ieder geval recht geeft op de voorronde van de zo gewenste Champions League.
Categorie:
Tag(s):