zaterdag, 17. april 2010 - 21:37 Update: 08-07-2014 1:04

PSV ontkent zoektocht naar nieuwe shirtsponsor

Eindhoven

(Elf Voetbal) PSV kan op zoek naar een nieuwe shirtsponsor. Hoofdsponsor Philips is bereid om afstand te doen van het shirt van de Eindhovenaren.

De nieuwe shirtsponsor moet substantieel meer gaan betalen dan Philips. De multinational betaalt jaarlijks tussen de vier en zeven miljoen euro naar de club, zo meldt De Telegraaf. Voor het maximale bedrag moet PSV alles winnen wat mogelijk is. Concurrent Ajax krijgt tussen de tien en twaalf miljoen euro per jaar.

Philips is sinds 1982 shirtsponsor van PSV. Een meningsverschil in de zoektocht naar een nieuwe geldschieter leidde tot de ontmanteling van het directiekoppel Jan Reker/Marcel van den Bunder. Ze wilden dat PSV en Philips samen een nieuwe partner zouden vinden, maar vonden dat de club een leidende rol moest hebben. Philips eiste echter een beslissende stem en kreeg bijval van de raad van commissarissen.

UPDATE: PSV reageert ontkennend op de berichtgeving dat het een nieuwe shirtsponsor zou willen hebben. Een verklaring staat op de website: 'In de media is zaterdagochtend gemeld dat PSV en Philips zoeken naar een andere partner om de shirtsponsoring van de club over te nemen. PSV en hoofdsponsor Philips willen via deze weg benadrukken dat deze berichtgeving speculatief is. Daarom distantiëren PSV en Philips zich van hetgeen vanmorgen is gepubliceerd in de kranten.'
Categorie:
Tag(s):