zaterdag, 27. november 2010 - 12:19 Update: 08-07-2014 1:01

PSV weet wederom niet te winnen in Breda

Eindhoven

(Elf Voetbal) Voor het vijfde seizoen op rij is PSV er niet in geslaagd om te winnen in Breda. De ploeg van trainer Fred Rutten liep in het duel met NAC tegen een 4-2 nederlaag aan.

In de beginfase was het PSV dat de toon zette. De Eindhovenaren probeerden al vroeg in het duel een openingstreffer te forceren. De koploper van de Eredivisie speelde geduldig en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. Na een combinatie tussen Jeremain Lens en Ola Toivonen kreeg Jonathan Reis de bal. De jonge aanvaller bleef rustig en rondde koel af: 0-1.

Na de openingstreffer bleef PSV de betere ploeg en kreeg het via Erik Pieters al snel de mogelijkheid de score uit te breiden. Zijn schot van afstand was echter te zacht om doelman Jelle ter Rouwelaar te verrassen. Daarnaast ging een poging van Balazs Dzsudzsak over het doel van NAC.

De thuisploeg schrok plotseling wakker en ging op jacht naar de gelijkmaker. Allereerst zorgde een steekpass van Leonardo voor wat gevaar, maar Ali Boussaboun kwam net tekort om zijn voet tegen de bal te zetten. Twee minuten later was het wel raak. Ola Toivonen verloor de bal op de helft van NAC, waarna Anthony Lurling Matthew Amoah met een goede pass de diepte instuurde. De aanvaller legde vervolgens breed op Leonardo, die doelman Andreas Isaksson door de benen heen passeerde: 1-1.

Lang konden ze in Breda echter niet genieten van de gelijkmaker. Na 33 minuten bracht Dzsudzsak PSV weer op voorsprong uit een voorzet van Lens: 1-2. Toch kon NAC nog met een gelijke stand de kleedkamers opzoeken. Nadat de Braziliaanse doelman Cassio de geblesseerde Isaksson had vervangen, bracht Amoah de stand op gelijke hoogte. Uit een corner van Lurling kwam de rappe aanvaller voor Toivonen, om de bal vervolgens hard binnen te koppen.

Na de pauze ging NAC vrolijk verder. Vijf minuten na de pauze legde Robbert Schilder de bal breed op Boussaboun, die vanaf de rand van het strafschopgebied met de buitenkant van zijn rechtervoet feilloos uithaalde: 3-2.

PSV was vervolgens flink van slag. Na een voorzet van Reis mikte Lens van dichtbij naast het doel van Ter Rouwelaar. Na de tweede gele kaart van Kees Luijckx kwam NAC nogmaals goed weg. Aan de linkerkant ontsnapte Ibrahim Afellay. De middenvelder gaf de bal voor op Reis, die het van dichtbij presteerde de bal voorlangs te schieten. Aan de andere kant besliste Amoah twee minuten later de wedstrijd. Na een pass van invaller Nemanja Gudelj rondde de aanvaller in de 79ste minuut na een fraaie kapbeweging behendig af: 4-2.

Daarmee leed lijstaanvoerder PSV een pijnlijke nederlaag. De Eindhovenaren blijven op 34 punten steken, waardoor FC Twente met een zege op NEC weer op gelijke hoogte kan komen. NAC staat na vijftien duels met 22 punten op een tiende plaats.