zaterdag, 13. november 2010 - 22:45 Update: 08-07-2014 1:02

PSV zonder moeite langs Excelsior

(Elf Voetbal) Na een saaie wedstrijd mag PSV weer drie punten bijschrijven op de ranglijst.

Excelsior was zaterdagavond niet scherp genoeg om te kunnen stunten tegen de Eindhovenaren. Heel verrassend kwamen de Rotterdammers nog wel op voorsprong. Daarna stelde PSV orde op zaken en voetbalde zij de wedstrijd volwassen uit.

Het werd geen spektakel. Waar Excelsior in eerdere wedstrijden tegen de grotere clubs van Nederland nog wel eens voor een stunt wist te zorgen, was het tegen PSV behoorlijk kansloos. Om de wedstrijd te winnen hoefde de thuisploeg niet het beste spel te laten zien. Na vijf minuten spelen mocht Excelsior halverwege de helft van PSV een vrij trap nemen. Daan Bovenberg werd vrijgelaten door de Eindhovense verdedigers. Hij schoot de voorzet van Ryan Koolwijk strak binnen.

Daarna verhoogde PSV het tempo. Na twintig minuten kwam PSV dankzij Jeremain Lens weer op gelijke hoogte. Hij scoorde uit een goede voorzet van Ibrahim Afellay. Na een terecht afgekeurd doelpunt van Marcus Berg, die een overtreding maakte vlak voor hij scoorde, is het Wilfred Bouma die zijn ploeg op voorsprong kopt. De voorsprong werd tot aan de rust vastgehouden zonder snel en mooi voetbal te laten zien.

Vlak na rust werd de schade voor Excelsior nog groter als Ola Toivonen uit een corner van Afellay de 3-1 binnenkopt. Het tempo blijft laag en uit een spaarzame counter scoorde Excelsior uit het niets de aansluitingstreffer. Guyon Fernandez startte op eigen helft en liep zijn bewaker Bouma eruit. Aan het eind van het sprintduel prikte hij de bal onder Andreas Isaksson door. PSV kreeg het er niet benauwd van en ging in alle rust op zoek naar de vierde goal.

Marcus Berg kreeg twee keer in vijf minuten een goede kans, maar tot twee keer toe raakte hij van dichtbij de lat. Verdediger Marcelo had het vizier wel op scherp staan en schoot zijn ploeg naar de veilige haven. 4-2 blijkt ook de eindstand en PSV heeft zonder al te veel moeite 'gewoon' weer drie punten.