donderdag, 4. maart 2010 - 1:46

PvdA blijft grootste partij in Eindhoven ondanks verlies

Eindhoven

Ondanks het verlies van vijf zetels blijft de PvdA de grootste partij in Eindhoven. Dat bleek woensdagavond uit de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. De uitslagen moeten nog een definitief karakter krijgen.

Met dat verlies gaat de partij van 14 naar 9 zetels in de Eindhovense gemeenteraad. Toch was lijsttrekker Mary Fiers erg blij met de uitslag.

D66 kwam als grote winnaar uit de bus vallen. De partij van lijsttrekker Mary Ann Schreurs komt met de voorlopige uitslagen uit van 1 naar 5 zetels.

Vooral de SP heeft moeten inleveren van 6 naar 3 en de Stadspartij en de Christenunie gaan beiden van 1 naar 0 zetels.

De LPF gaat van 1 naar 2 zetels. De Eindhovense afdeling is nog de enige partij die de naam heeft van de in 2002 doodgeschoten Pim Fortuyn. Nieuwkomer Trots op Nederland van Rita Verdonk haalt een zetel.

De Partij van de Toekomst van Johan Vlemmix heeft het ook bij deze deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen niet gered. Hij kreeg 0,8% van de stemmen is daarmee de minst gekozen partij in Eindhoven.

Verwacht wordt dat de huidige coalitie van PvdA, CDA en SP geen toekomst meer heeft omdat het CDA en de SP tot de verliezers behoren.
Provincie:
Tag(s):