donderdag, 16. december 2010 - 9:25 Update: 08-07-2014 0:31

PvdA wil strafrechtelijk onderzoek Pedovereniging Martijn

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie moet strafrechtelijk onderzoek doen naar Pedofielenvereniging Martijn, nu blijkt dat ze een link hebben met de Amsterdamse zedenzaak.

Dat stelt PvdA kamerlid Khadija Arib. Uit een reportage van EenVandaag blijkt dat Martijn actief adverteerde op de website van Robert M. en Richard van O., de hoofdverdachten in de grootschalige zedenzaak van Amsterdam. Ook was Richard van O. een tijdlang lid van de Vereniging Martijn.

De verdachten Robert M. en zijn partner Richard van O. waren jarenlang eigenaar en beheerder van de site boyhood-magazine.org. Op deze site, die inmiddels uit de lucht is, waren verschillende foto's te zien van kinderen in seksuele poses. Ook stonden er links op naar sites met expliciete kinderporno. In de reportage van EenVandaag is te zien dat er onder de kop 'advertisements' op de site een link naar de website van de Vereniging Martijn staat.

Khadija Arib laat weten dat wat haar betreft de site van Vereniging Martijn per direct uit de lucht moet. "Ik vind het verschrikkelijk dat Martijn hierbij betrokken is. Ze zetten aan tot misbruik van kinderen, ik vind dat verwerpelijk. Er zijn eerdere incidenten geweest waarbij Martijn betrokken was. Het liefste wil ik nu de site uit de lucht". Bovendien zal ze de Minister van Justitie vragen om het Openbaar Ministerie strafrechtelijk onderzoek te laten doen naar de Vereniging.

De Vereniging Martijn laat in een reactie weten dat Richard van O. inderdaad lid was van hun vereniging. Voorzitter Ad van den Berg zegt tegenover EenVandaag echter "niets te weten" van een advertentie op de site van de twee verdachten omdat dit vóór zijn tijd als voorzitter zou zijn gebeurd. In een vanmiddag afgegeven verklaring laat de vereniging nog weten: "We hebben niet de indruk dat Richard een 'monster' is, wel hebben hij en zijn partner Robert dingen gedaan waar de Vereniging Martijn uitdrukkelijk afstand van neemt".

De Vereniging Martijn ligt sinds de bekendmaking van de Amsterdamse zedenzaak onder vuur. Zo wordt hun website martijn.org door hackers aangevallen en komen er diverse bedreigingen binnen.
Categorie:
Tag(s):