vrijdag, 5. maart 2010 - 20:34

PVV-stemmers ‘tamelijk domme mensen’

Amsterdam

Rutger van Santen, oud-politiek verslaggever van de Wereldomroep, gaat juridische stappen ondernemen tegen de hoofdredacteur van HP/De Tijd, Jan Dijkgraaf. Dat zei hij vrijdag tegen NCRV Lunch! op Radio 1.

Van Santen is boos omdat Jan Dijkgraaf zijn mobiele telefoonnummer op internet heeft gezet en heeft hem via zijn advocaat gesommeerd het nummer van de site te halen.

Van Santen spreekt van een ‘elektronische vorm van ruiten ingooien’ en noemt het bekendmaken van zijn nummer ‘een laffe actie’. Hij heeft tientallen telefoontjes gekregen, waarvan een groot deel bestond uit scheldpartijen. Dijkgraaf plaatste het telefoonnummer op internet naar aanleiding van uitspraken van Van Santen. Die noemde PVV-stemmers donderdag op Radio 1 ‘tamelijk domme mensen.’

Jan Dijkgraaf wil geen excuses maken: “Ach, tegenwoordig is een 06-nummer niet zo privé meer. En als iemand zijn excuus zou moeten aanbieden is het Van Santen wel. Die noemt een hele groep kiezers dom. Dat is pas aanmatigend. Ik wilde dat even testen door te kijken of PVV-stemmers tien nummers kunnen intoetsen. Het is niet meer dan een gimmick, die past binnen de normen en waarden waarin ik HP/De Tijd maak.” Dijkgraaf wil Van Santen wel tegemoet komen in de kosten van een nieuwe SIMkaart.
Categorie:
Tag(s):