dinsdag, 23. februari 2010 - 19:30

Rage Against The Machine in GelreDome

Arnhem

Op woensdag 9 juni geeft Rage Against The Machine een concert in GelreDome.

Vorige week maakte Rage Against The Machine bekend dat ze komende zomer op wereldtournee gaan. Ook Nederland zal niet worden overgeslagen want de band doet op woensdag 9 juni GelreDome aan. De laatste keer dat de band in Nederland was, was met een spraakmakende show op Pinkpop in 2008.

Bekendste single van de band bestaande uit Zack de la Rocha, Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk is nog steeds ‘Killing in the Name’ van het eerste album ‘Rage Against The Machine’ uit 1992. Ook ‘Bombtrack, ‘Bullet in the Head’ en ‘Freedom’ zijn grote hits van het debuutalbum van de band uit Los Angeles. Na dit album verschenen nog ‘Evil Empire’ uit 1996 en The Battle of Los Angeles (1999). In 2000 verscheen ‘Renegades’. Vlak voor het verschijnen van dit album stapte De La Rocha uit de band om later weer samen te komen voor een serie reünie-concerten in de zomer van 2008.

RATM staat bekend om de vocale kwaliteiten van zanger Zack de la Rocha, de experimentele gitaargeluiden van gitarist Tom Morello en de explosieve live optredens. Tijdens het optreden op Pinkpop in 1994 veroorzaakt het publiek een aardschok van 1 op de schaal van Richter. Het zijn echter ook de bands politieke standpunten voor gelijkheid en democratie waarom Rage Against The Machine bekend is geworden. De groep krijgt bovendien een groot aantal onderscheidingen, waaronder twee Grammy Awards.

Het voorprogramma zal verzorgd worden door de Engelse hardcore punk band Gallows.
Provincie:
Tag(s):