maandag, 8. februari 2010 - 20:31

Rapid Responder nieuw in Heerenveen

Heerenveen

De ambulance post van Kijlstra in Heerenveen beschikt sinds 1 februari over een Rapid Responder. De Rapid Responder is een auto met de bekende herkenbare gele ambulancekleuren en striping, maar ook met zwaailicht en sirene. In de wagen zit alleen een verpleegkundige.

Kijlstra heeft gekozen voor een Toyota Prius Hybride auto als voertuig. Dit met het oog op het milieu. DeRapid Responder zal in een groot gebied rond Heerenveen worden ingezet. In de wagen zitten alle benodigde medische apparaten behalve een brancard. De auto wordt bestuurd door een gespecialiseerde verpleegkundige met ruime ervaring in de ambulancezorg.

De Rapid Responder wordt overdag door de Meldkamer Ambulancezorg ingezet om als eerste op de plaats incident te zijn en de hulpverlening te starten. Ook zal de Rapid Responder ingezet worden om als eerste naar onduidelijke meldingen te gaan. In eerste instantie het nieuwe voertuig worden ingezet tussen 10 en 17 uur. Heerenveen is naast Sneek de tweede standplaats van een Rapid Responder. Na een evaluatie wordt er bekeken waar nog eens twee Rapid Responders in Friesland kunnen worden ingezet. Ook in Leeuwarden is men van plan een Rapid Responder te plaatsen voor medische assistentie.
Provincie:
Tag(s):