donderdag, 28. januari 2010 - 11:34

‘Rattenvanger’ aangehouden na kogelgat bij buurman

Zaandam

De politie heeft een 47-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit en het schieten met een verboden vuurwapen.

Maandag 25 januari kreeg de politie een telefoontje dat er kogelgaten zaten in een pand aan het Bolbaken. De politie stelde een onderzoek in. Er werd geconcludeerd dat er van binnenuit het pand was geschoten. Tijdens het politieonderzoek ter plekke kwam de 47-jarige eigenaar van het pand aangereden. Hij werd aangehouden.

Het pand werd doorzocht en in een kluis werden onder andere de volgende wapens aangetroffen: 2 pistolen en patronen, een kogelgeweer en meer dan 300 patronen, een vuurwapen en een tas met nog meer patronen. De verdachte verklaarde dat hij in het pand had geschoten op een flesje water. Het schieten diende ter oefening om later ratten te kunnen doodschieten die in het pand liepen. Hij beweerde er niet bij stilgestaan te hebben dat de kogels door de muur konden gaan. De politie heeft alle wapens in beslaggenomen. De verdachte wordt 28 januari voorgeleid voor de rechter-commissaris. De eigenaar van een naastgelegen pand heeft aangifte gedaan van vernieling. In zijn pand zat een aantal kogelgaten.
Provincie:
Tag(s):