dinsdag, 13. juli 2010 - 17:57

Recherche arresteert vijf verdachten tijdens drugsactie in Roosendaal

Roosendaal

Bij een grootschalige rechercheactie zijn dinsdag op diverse locaties in Roosendaal vijf personen aangehouden. Het gaat om twee mannen (22 en 32 jaar) en drie vrouwen (18, 27 en 64 jaar) uit Roosendaal.

Ze worden verdacht van handel in softdrugs, dan wel betrokkenheid daarbij. Twee van de vijf worden ook verdacht van witwassen. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor onderzoek en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Hoofdverdachte in deze zaak is een 32-jarige Roosendaler die ervan verdacht wordt al geruime tijd op grote schaal te dealen in softdrugs en dat criminele geld wit te wassen. De man heeft geen legale bron van inkomsten, maar leeft wel op ruime voet. De 27-jarige gearresteerde vrouw is zijn vriendin, ook zij wordt verdacht van drugshandel en witwassen. Hun woning in de wijk Kroeven werd doorzocht. Daarbij is circa 10.000 euro aan contanten aangetroffen. Twee auto's van de man - een BMW 535d en een buggy - werden in beslag genomen.

De andere verdachten zijn een 22-jarige vriend, de 64-jarige moeder en een 18-jarig nichtje van de verdachte dealer. Rechercheurs doorzochten ook de woningen van de medeverdachten op twee andere adressen in Roosendaal. Daarbij werden circa 10 kilo hennep, enkele plakken hasj en 3500 euro aan contanten gevonden. De drugs en het geld zijn op alle locaties in beslag genomen. Op een vierde adres in Roosendaal werd bovendien een vuurwapen aangetroffen.

Bij de actie in Roosendaal waren circa zeventig politiemensen betrokken. Medewerkers van de divisie Recherche werden ondersteund door collega's van het Joint Hit Team. Ook werden een drugs- en een geldhond ingezet. Met het onderzoek en bijbehorende aanhoudingen willen politie en justitie een vuist maken tegen drugdealers die denken onaantastbaar te zijn en met nogal wat uiterlijk vertoon boven de wet leven.
Provincie:
Tag(s):