donderdag, 25. maart 2010 - 19:15

Rechter verbiedt Superachtbaan Teststrecke

Tilburg

De Teststrecke, een 670 meter lange achtbaan uit Duitsland, mag van de Bredase rechter niet geplaatst worden op de Spoorlaan. Deze publiekstrekker zou daar een centrale positie innemen op de Tilburgse kermis. Voor het plaatsen van deze grote attractie op die plek is een wijziging van het kermisterrein ten opzichte van 2009 nodig.

Volgens de aanvragers van het geding mag het parkeerterrein tegenover de Tivoli parkeergarage niet als kermisterrein worden ingezet. Zij zijn door de rechter in het gelijk gesteld.

"Een zeer teleurstellende uitspraak," aldus wethouder Joost Möller, belast met de Tilburgse kermis. "Elk jaar doen wij onze uiterste best om te zorgen voor een fraaie kermis met geweldige attracties. De komst van de Teststrecke past in dit streven. Dit is een echte publiekstrekker. Hier was iedereen die de kermis een warm hart toedraagt het wel over eens. Daarom zijn wij ook zeer verbaasd over de uitspraak van de rechter. Wij zijn namelijk van mening dat wij alle inschrijvers vooraf de juiste informatie hebben verstrekt over het gebruik van het bewuste parkeerterrein als kermisterrein. Wij gaan nu bekijken wat deze uitspraak precies betekent en wat voor effect dit heeft op de Tilburgse kermis 2010."
Provincie:
Tag(s):