donderdag, 3. juni 2010 - 13:32

Recreatie Groene Hart neemt sterk toe

Utrecht

Het gaat goed met het bijzondere groene gebied midden in de Randstad: het Nationaal Landschap het Groene Hart. De gezamenlijke inspanningen van Rijk en provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht om het open, typisch Hollandse weidelandschap te behouden en de positie van de landbouw en recreatie in het gebied te verstevigen beginnen hun vruchten af te werpen.

Dit blijkt uit de effectmonitoring van het Groene Hart van de Stuurgroep Groene Hart waarin de provincies Noord Holland, Zuid-Holland en Utrecht zijn vertegenwoordigd. Minister Verburg heeft het eerste rapport vandaag mede namens de ministers Huizinga (VROM) en Eurlings (Verkeer en Waterstaat) in ontvangst genomen.

De minister is blij met de effectmonitoring die Rijk en provincies in staat stelt een vinger aan de pols te houden bij de ontwikkelingen in het Nationale Landschap: 'Dit nieuwe meetinstrument helpt bij onze gezamenlijke inspanningen die in 2007 zijn ingezet om het Groene Hart open, mooi en vitaal te houden. We zijn op de goede weg in het Groene Hart. Dat is een mooie opsteker voor iedereen die dit waardevolle gebied in Nederland een warm hart toe draagt.'
Provincie:
Tag(s):