maandag, 5. juli 2010 - 18:40

Reddingsbrigade verleent 716 keer hulp

Zandvoort

Reddingsbrigade Nederland heeft de afgelopen week 716 keer hulp verleend op en rond het water. Dat blijkt uit de registratie van de hulpverleningscijfers in de eerste zomerweek van dit jaar.

Er werd 28 keer hulp verleend aan baders en zwemmers en 28 keer aan opvarenden. In 551 gevallen ging het om EHBO en er werden 92 vermiste kinderen herenigd met hun ouders of begeleiders. In 17 situaties was sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. Het eerste mooie weer leidde daarmee niet tot grote problemen, maar de brigades moesten wel meteen flink aan de bak.

Bij veel inzetten van de reddingsbrigade ging het om zwemmers met kramp en onwelwordingen. De reddingsbrigade constateert dat het met de zwemvaardigheid en de conditie van met name kinderen steeds slechter gesteld is. Verder valt het aantal kite surfers op dat in de problemen komt.

Reddingsbrigade Nederland adviseert beginners een cursus te volgen en waarschuwingsmateriaal bij zich te dragen, zoals noodvuurwerk en een telefoon in een waterdichte Boxit. Het aantal vermiste kinderen ligt nog steeds rond het hoge gemiddelde van vorig jaar. De Reddingsbrigade hoopt deze zomer met een preventiecampagne dat aantal naar beneden te krijgen. Daarvoor gaat zij samen met Interpolis gratis polsbandjes uitdelen en informatie aan ouders en begeleiders verstrekken.
Provincie:
Tag(s):