vrijdag, 2. juli 2010 - 16:56

Reddingsbrigade waarschuwt watersporters voor weersomslag

Zandvoort

Reddingsbrigade Nederland waarschuwt watersporters voor de verwachte weersomslag dit weekend. Op sommige plaatsen worden door de broeierige temperaturen forse onweersbuien voorspeld.

Het advies is om de weersverwachting goed te volgen en geen onnodige risico’s te nemen. Luister ook naar de aanwijzingen van lokale reddingsbrigades, die de meest actuele informatie hebben.


Flink meer reddingen

Vorig weekend heeft de Reddingsbrigade 677 hulpverleningsacties uitgevoerd, waarvan 6 reddingen uit een levensbedreigende situatie. Er werd 550 keer eerste hulp verleend en er werden 93 vermiste kinderen met hun ouders of begeleiders herenigd. Dit blijkt uit de start afgelopen week van de zomerregistratie van Reddingsbrigade Nederland.

De weersomstandigheden waren toen ‘gunstig’ met een westelijke windrichting en weinig windkracht. Doordat het weer dit weekend op sommige plaatsen fors kan omslaan verwacht de reddingsbrigade nog meer werk. ‘Veel mensen nemen het er terecht zo lang mogelijk van, maar realiseren zich soms niet dat het weer verraderlijk snel kan omslaan.’, volgens directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland. ‘Onze brigades informeren elkaar over buien die op hen af komen, waardoor ze vaak tijdig mensen kunnen waarschuwen. Maar dan moet men wel luisteren. Ook al lijkt er op dat moment nog niks aan de hand.’

Het aantal vermiste kinderen in het eerste zomerse weekend vindt Van Mourik zorgwekkend. ‘Vorig jaar raakten gemiddeld 96 kinderen per week zoek. Nu al 93 in de eerste 2 dagen dat wij onze inzet registreren. Terwijl op het strand een ongeluk echt in een klein hoekje zit.’ De Reddingsbrigade gaat samen met Interpolis deze zomer gratis polsbandjes uitdelen om zoekgeraakte kinderen sneller met hun ouders of begeleiders te kunnen herenigen en de mensen te adviseren goed op hun kinderen te letten.
Provincie:
Tag(s):