zaterdag, 27. maart 2010 - 16:32

Reddingshonden oefenen in sloopwijk

Zeist

Zaterdagmiddag oefende een team van de reddingshondengroep De Keinenberg in een sloopwijk in Zeist. In de Vogelenburt, waar momenteel veel gesloopt wordt, kon naar harte lust veilig geoefend worden.

Het komt niet zo vaak voor dat er in eigen land geoefend kan worden met redidngshonden omdat het terrein gevaarlijk is voor de dieren en hun begeleiders. Het reddingshondenteam uit Zeist was in ieder geval blij met de gelegenheid en heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt.

De reddingshonden mochten zaterdag 'puinzoeken'. Hierbij moet de hond op aanwijzing van de geleider een gebied doorzoeken dat bestaat uit puin.

Het is de bedoeling dat de hond zich door dit gebied een weg baant en zoekt naar menselijke geur. Als hij deze 'lucht heeft' zal hij proberen het slachtoffer te bereiken. Eerst heeft de hond even tijd nodig om zich te overtuigen dat er zich inderdaad een persoon op de plek bevindt, daarna zal hij zijn geleider laten weten dat hij iemand gevonden heeft. Deze zoekmethodes worden veelal gebruikt in gebeiden waar een aardbeving plaats heeft gevonden.
Provincie:
Tag(s):