woensdag, 28. april 2010 - 17:06

Regionaal overvallenteam Twente succesvol

Enschede

Bijna de helft van de overvallen in de regio Twente zijn opgelost. 'Momenteel zitten nog 40 jongens/mannen vast die verdacht worden van het plegen van een overval in Twente', meldt de politie woensdag.

Op zaterdag 24 en zondag 25 april werden wederom twee verdachten, 18- en 38-jarige mannen uit Lichtenvoorde, voor de overval van de Slagerij in Boekelo aangehouden. Gisteren werd een 15-jarige jongen uit Hengelo aangehouden voor de overval een cafetaria aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo.

Het Regionaal overvallenteam van Politie Twente en Justitie zijn de afgelopen weken druk met aanhoudingen van verdachten en het oplossen van een groot aantal overvallen. Uit onderzoek blijkt dat de betreffende verdachten meerdere overvallen hebben gepleegd maar ook in aanmerking komen als verdachte van andere strafbare feiten waaronder beroving.

Van de ongeveer 40 overvallen, die vanaf eind 2009 tot eind april 2010 zijn gepleegd, wordt er momenteel actief op 15 zaken gerechercheerd. Inmiddels zijn 18 overvallen opgelost. In totaal werden 44 personen aangehouden waarvan 30 personen nog vast zitten. De meeste verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd.

Het overvallenteam bestaat uit ongeveer 25 politiemedewerkers uit de hele regio. Het hele korps wordt betrokken bij het oplossen van de overvallen. Zowel wijk- en jeugdagenten als motoragenten worden ingezet.

Van de aangehouden verdachten is de jongste 14 en de oudste 46 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 20. In de meeste gevallen werd tijdens de overval gedreigd met een vuurwapen. De overvallen vonden over het algemeen plaats op woningen en horecagelegenheden tussen 20.00 uur en 23.00 uur in de omgeving van Enschede en Hengelo.

Het team is nog steeds volop bezig, de frequentie en het aantal overvallen zijn afgelopen maand flink afgenomen. Het doel om een overval snel en effectief aan te pakken en op te lossen, wordt behaald mede dankzij de tips en verklaringen van burgers. Voor de, op 15 april gepleegde, overval op de slagerij in Boekelo zijn in korte tijd vier verdachten aangehouden. Dankzij oplettende burgers kon de politie ook snel de woningoverval aan de Houtmaat in Hengelo oplossen.

Daarom blijft de politie haar burgers verzoeken alert te zijn op verdachte situaties en incidenten. De politie Twente zet 112 in om het aantal overvallen en berovingen een halt toe roepen Het is tijdelijk mogelijk om al bij een verdachte situatie rondom overvallen en berovingen, gebruik te maken van het alarmnummer 112. Tevens zijn er preventiefolders beschikbaar vanuit de politie voor zowel burgers als ondernemers.
Provincie:
Tag(s):