donderdag, 1. april 2010 - 19:20

Reiniging Amsterdam in staking met Koninginnedag

Amsterdam

De reinigingsdiensten in het centrum van Amsterdam willen met Koninginnedag in staking gaan. De staking zou een week moeten duren, meldt Abvakabo FNV.

De staking van een week is een protest tegen de gemeentelijke werkgevers die al maanden weigeren om afspraken te maken in de cao over koopkrachtbehoud en werkzekerheid.
Abvakabo FNV-onderhandelaar Ruud Kuin noemt de staking fors. “Maar bij een harde opstelling van de werkgevers past een stevige actie. Het geld ís er en de werkgevers hebben het gereserveerd voor koopkrachtbehoud. De werkgevers weigeren echter om een stap te zetten in de richting van hun eigen medewerkers. Die medewerkers, bij de reiniging maar ook op stadskantoren, bij de diensten toezicht of bij de brandweer, zijn het zat. In allerlei sectoren worden afspraken gemaakt over koopkrachtbehoud en werkzekerheid en ambtenaren moeten op dezelfde manier worden behandeld als de rest van werkend Nederland.”

De staking zou moeten ingaan op 30 april middernacht. Wel is nadrukkelijk afgesproken dat op 4 mei de stad wordt opgeruimd op de plaatsen waar een defilé wordt gehouden in het kader van de Nationale Herdenking.
Provincie:
Tag(s):