zondag, 24. januari 2010 - 20:35

Reis op staande voet ontslagen na gebruik verboden middelen

Eindhoven

(Elfvoetbal) Jonathan Reis is op staande voet ontslagen bij PSV. De Braziliaanse aanvaller blijkt verboden middelen te hebben gebruikt en weigert de hulp die de club uit Eindhoven heeft aangeboden.

"Dit is een harde maar onvermijdelijke beslissing", zegt algemeen directeur Jan Reker over het ontslag van Reis. "We hebben intern intensief en langdurig over de situatie van Jonathan Reis gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat PSV geen andere keus heeft. Alle inspanningen van PSV en met name van hoofdcoach Fred Rutten, hebben helaas niet tot het gewenste resultaat geleid."

Reis meldde zich na de winterstop vijf dagen te laat bij het trainingskamp van PSV wegens 'persoonlijke redenen', zo luidde destijds de verklaring van de club. Eenmaal aangekomen in Spanje bleek de aanvaller een duidelijke fysieke achterstand en extreme vermoeidheidsverschijnselen te hebben. Ook werd geconstateerd dat Reis verboden middelen had gebruikt. Hij werd daarop eerder teruggestuurd naar Eindhoven.

PSV bood Reis alle steun en professionele hulp aan en vond het nodig dat de aanvaller zich liet opnemen in een gespecialiseerde kliniek. Reis weigerde die hulp echter en daarop zag PSV zich genoodzaakt om de aanvaller te ontslaan.

"Ik moet bekennen dat ik erg teleurgesteld en verdrietig ben dat een speler met zoveel potentieel en spelend bij een van de beste clubs van de wereld zijn toekomst op deze manier vergooit", verklaart Renato Moura, FIFA-agent en zaakwaarnemer van Jonathan Reis. "Het is onbegrijpelijk dat Jonathan, nadat hij van de club zoveel hulp, begrip en geduld heeft gekregen, zo makkelijk zijn leven en zijn voetbalcarrière opgeeft. Dit is voor iedereen een nachtmerrie. We kunnen samen met PSV verklaren dat wij hem niet hebben opgegeven, maar dat hij onze hulp niet heeft willen accepteren. Dat is ontzettend jammer."
Categorie:
Tag(s):