vrijdag, 5. maart 2010 - 17:22

Renate Groenewold geeft schaatsles

Assen

Net terug uit Vancouver stond Renate Groenewold vrijdagmiddag alweer op de ijsbaan in Assen, om schaatsles te geven aan kinderen van basisschool De Schuthoek uit De Groeve. Het maken van de mooiste aanmoedigingsmascotte voor Renate heeft er toe geleid dat deze kinderen de “fijne kneepjes van het schaatsvak” persoonlijk van Renate hebben geleerd.

Renate: “het is geweldig dat Drenthe achter mij staat en dat kinderen zo enthousiast aan de slag zijn gegaan om mascottes voor mij te maken. Met heel veel plezier werk ik mee om mensen en dan in dit geval kinderen enthousiast te maken voor de schaatssport.” De afgelopen weken heeft in het teken gestaan van de Campagne “Drenthe houdt van haar helden”. Deze campagne is een initiatief van het Drents Olympisch Plan ‘Drenthe 2028’ en Marketing Drenthe. Drenthe laat zien hoe trots zij is op haar sporthelden, met Renate Groenewold als groot voorbeeld.

Renate Groenewold is als ambassadeur voor Drenthe 2028 een duidelijk voorbeeld voor Drenthe. Ze heeft een positieve uitstraling en haar ambitieniveau ligt erg hoog. Ze heeft dit de afgelopen jaren in een lange carrière bewezen en is wereldkampioen op de 3000 meter. Haar tiende plaats op de Olympische Spelen in Vancouver doet daar niet aan af. De uitvoering van Drenthe 2028 vindt Renate getuigen van lef en durf. De provincie ziet Renate als voorbeeld; hoe je met ambities, talent, ervaringen, doorzettingsvermogen en de nodige tegenslagen overwinnend, tot grote prestaties kunt komen. Mede door haar inzet is het Drents Olympisch Plan 2028 tot stand gekomen. Renate “ik vind het mooi dat Drenthe als eerste provincie een plan heeft om op weg naar 2028 aan de slag te gaan met sport. Ik vind het belangrijk dat we ambitieus en groots blijven denken”.

Als de Olympische kans zich voordoet in 2028 in Nederland wil Drenthe er meer dan klaar voor zijn en moet de nodige ervaring al aanwezig zijn. Vooraf dienen er diverse grote evenementen georganiseerd zijn en de faciliteiten en infrastructuur dient op orde te zijn. Dit is één van de ambities uit het Drents Olympisch Plan 2028.
Provincie:
Tag(s):