vrijdag, 26. maart 2010 - 14:03

RET-medewerkers zwaar mishandeld door jongeren

Rotterdam

Politieagenten hebben vrijdagmiddag een tweede verdachte aangehouden van de mishandeling van verschillende RET medewerkers afgelopen donderdag. Donderdagavond werd ook al een verdachte aangehouden door de politie.

Donderdag rond elf uur was er een vervoerscontrole in de metro en bij metrostation Marconiplein. Op een zeker moment kregen vijf RET medewerkers het aan de stok met een groep jongeren. Een aantal van hen had geen vervoersbewijs. Nadat drie van hen hiervoor bekeurd waren keerde de groep zich tegen de controleurs. Er ontstond een handgemeen waarbij het RET-personeel geslagen werd.

Nadat de politie gewaarschuwd was ging de groep uiteen. De medewerkers konden één jongen uit de groep aanhouden. Hij is direct gearresteerd door de gearriveerde agenten. Deze 18-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Twee van de RET medewerkers zijn met ernstige verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd duidelijk dat één van de slachtoffers een gebroken kaak had. De andere had zware kneuzingen in zijn gezicht. De andere betrokken medewerkers liepen verschillende verwondingen en kneuzingen op.

Het onderzoek naar de daders van de mishandeling wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):