donderdag, 24. juni 2010 - 21:18

Retourtje Steentijd in het Hunebedcentrum

Borger

Stichting Try ouT en het Hunebedcentrum organiseren in september een workshopreeks voor kinderen. Vier afwisselende workshops die de tijd van het trechterbekervolk laten herleven.

Zaterdag 5 september maken kinderen bij het Hunebedcentrum kennis met de tijd van de hunebedbouwers. De kinderen leren vuur maken, zien de oude gebruiksvoorwerpen en luisteren naar de boeiende verhalen van de gids.

Met de verhalen over de steentijd in het hoofd gaan de kinderen zaterdag 11 september bij Try ouT onder leiding van een kunstenaar een grottekening maken in verschillende materialen. Zaterdag 18 september kiezen kinderen naar aanleiding van een verhaal zelf hun held of god waar ze een schilderij van gaan maken. Op zaterdag 18 september openen de kinderen in het Hunebedcentrum de tentoonstelling met de door hun gemaakte kunstwerken. En gaan ze ook aan de slag in de prehistorische keuken.

De vier workshops zijn bedoeld voor kinderen van 5-12 jaar. De kosten voor de vier workshops bedragen vijfenveertig euro. De workshops zijn inclusief materialen. Workshop 2 en 3 vinden plaats bij Try ouT in Borger. De andere workshops zijn bij het Hunebedcentrum in Borger.
Provincie:
Tag(s):