dinsdag, 19. januari 2010 - 17:09

Rieu blijft beste muziekexportproduct

Maastricht

Ook in 2009 is André Rieu Nederlands beste muziekexportproduct. In de lijst van het Amerikaanse muziekblad Billboard, staat de violist op de 6e plaats. Rieu moet grote popnamen als Madonna en U2 voor zich dulden, maar laat Britney Spears en Coldplay achter zich.

Ook in 2007 en 2008 stond Rieu al zeer hoog in de lijst die algemeen gezien wordt als de meeste betrouwbare graadmeter voor ticketverkoop en omzet. Voor Rieu zelf is de positie op de lijst allerminst gewoon aan het worden. “Ik sta al meer dan 30 jaar op de bühne, eerst in bejaardenhuizen en nu in de grootste arena’s ter wereld. Ik ben nooit zo onder de indruk van lijsten, maar hier ben ik zeer trots op, we werken er allemaal zeer hard voor en dat we nu een vaste waarde zijn geworden op deze lijst geeft veel voldoening”.
Concerten in Nederland zijn dit jaar gepland in Amsterdam ArenA, Thialf stadion en zelfs twee weekenden achter elkaar op het Vrijthof in Maastricht. Eind april staat voor Rieu de eerste tournee in Zuid-Afrika op het programma. Hij gaat concerten geven in Sun City, Durban en Kaapstad. De eerste concerten zijn al uitverkocht, dus zijn er in iedere stad extra concerten toegevoegd.
Provincie:
Tag(s):