woensdag, 24. februari 2010 - 10:21

Rijbewijs ingenomen na 101 km p/u snelheidsoverschrijding

Leiden

De politie heeft op dinsdag 23 februari omstreeks 21.00 uur een 39-jarige vrouw uit Leiden aangehouden aan de Zijldijk in Leiden nadat zij twee keer door rood was gereden en de maximum snelheid had overschreden met 101 km p/u.

Die avond wilde de politie optrekken voor een groen stoplicht toen er een auto over de Willem de Zwijgerlaan in de richting van Leiderdorp kwam aanrijden. De auto reed hard en moest door rood zijn gereden, omdat de agenten moesten stoppen voor de auto terwijl zij groen licht hadden.

De politie reed achter de auto aan en zag dat deze bij het kruispunt Engelendaal en Oude Spoorbaan in Leiderdorp weer door rood reed. Ook reed de auto 161 km/u, waar 60 km/u is toegestaan.

Uiteindelijk reed de auto over de Nieuweweg, sloeg linksaf de Zijldijk op en werd de bestuurster aangehouden nabij een horecagelegenheid.
De vrouw verklaarde niet te hebben gezien dat het stoplicht op de Willem de Zwijgerlaan op rood stond en toen zij realiseerde dat zij een verkeersovertreding had begaan, wilde zij wegrijden voor de politie.
Het rijbewijs en de auto waar de vrouw inreed zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):