maandag, 18. januari 2010 - 15:04

Rita Verdonk dreigt met aangifte tegen onafhankelijke Friezen

Heerenveen

Rita Verdonk dreigt met aangifte bij de politie na de dreigementen van Frije Fryske Grun (organisatie voor een onafhankelijk Friesland), zo meldt de Heerenveense Courant.

De Frije Fryske Grun willen dat de Heerenveense afdeling van Trots op Nederland(TON) openlijk afstand doet van de uitspraak die Verdonk in 2008 deed tijdens een bezoek aan de Friese hoofdstad. Verdonk zei destijds dat ze Friesland wilde opheffen.

Frije Fryske Grun heeft aangekondigd alle promotiemateriaal van TON te verwijderen als de Heerenveense afdeling hier geen gehoor aangeeft.

Volgens de HC zegt Verdonk Friesland helemaal niet te willen opheffen, maar wel een aantal eigen bestuurlagen en hecht zij waarde aan de eigen cultuur. Maar volgens Piet Schuurstra, van de Frije Fryske Grun, is het wel degelijk het doel van Verdonk om het bestuursrecht vooral aan Den Haag over te laten en dus zo Friesland volledig onder het Haagse juk te laten vallen.

Dit vehaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje, want had Verdonk zich een beetje verdiept in de Friese cultuurgeschiedenis, dan kon ze weten dat Friezen zich niet graag onder het Haagse juk laten plaatsen.

Het hele artikel in Heerenveense Courant
Provincie:
Tag(s):