vrijdag, 11. juni 2010 - 14:08 Update: 08-07-2014 1:04

Robben vertrekt vrijdagavond naar Johannesburg

Schiphol

(Elfvoetbal) Arjen Robben stapt vrijdagavond op het vliegtuig naar Johannesburg om zich vervolgens zaterdag te voegen bij de selectie van Oranje.

De vleugelaanvaller van Bayern München liep in de oefeninterland tegen Hongarije een scheurtje op in de hamstring en moest zodoende achterblijven in Nederland om te revalideren.

In eerste instantie waren de vooruitzichten niet al te rooskleurig, bij dergelijke blessures staat meestal vier tot zes weken voor het herstel - maar Dick van Toorn bood uitkomst. Deze fysiotherapeut houdt er een speciale, intensieve behandelmethode op na, waarmee hij spelers in no-time weer terugbrengt op niveau.

Het herstel van Robben verliep de afgelopen week volgens plan, waardoor de kans groot is dat hij tijdens één van de groepsduels al weer in actie kan komen. Volgens Van Toorn zou de aanvaller maandag tegen Denemarken al kunnen spelen, maar daar wil Bert van Marwijk niet aan.

De bondscoach benadrukte vrijdag dat zijn sterspeler in de laatste drie weken maar één keer goed getraind heeft. "We gaan het in alle rust bekijken."
Categorie:
Tag(s):