woensdag, 28. april 2010 - 8:40 Update: 08-07-2014 1:04

Robben: 'We hebben een superprestatie geleverd'

(Elf Voetbal) Arjen Robben kon dinsdagavond bij Bayern München in de return bij Olympique Lyon (0-3) geen hoofdrol vertolken. De aanvaller was desondanks dolblij met het behalen van zijn eerste finaleplaats in de Champions League ooit.

"We hebben een superprestatie geleverd. Je zou het een demonstratie kunnen noemen, ja. Het is ook niet niks, 0-3 in een uitwedstrijd in de halve finales", jubelde de international.

Robben erkende dat Olympique Lyon, dat vorige week in München al met 1-0 verloor, weinig weerstand bood. "Ze hadden weer geen goede avond. Lyon wilde wel aanvallend voetballen, maar gaf daardoor ook veel ruimte weg. Daarvan hebben we optimaal geprofiteerd. We speelden agressief naar voren toe."

Louis van Gaal, die op zaterdag 22 mei voor de derde keer met een club in de Champions League-finale staat, werd na afloop gevraagd of dit succes met Bayern anders is dan in de jaren negentig met Ajax. "Ja, dit is heel wat anders. Met Ajax hebben we het toen helemaal opgebouwd. En je wilt niet weten hoe het hier dit seizoen bij Bayern is gelopen."

Ondanks de stroeve start maakt Bayern nog altijd kans op drie hoofdprijzen. Van Gaal waakt echter voor onderschatting. "Met Barcelona hadden we dat ook een keer, dat was mijn beste seizoen. Toen wonnen we helemaal niets."

Robben wil ook nog niet denken aan de finale. "Eerst wachten er nog twee competitiewedstrijden waarin we de Duitse titel willen veiligstellen. Daarna volgt nog de Duitse bekerfinale. Dan pas komt de finale in de Champions League. Wat een seizoen!"
Categorie:
Tag(s):