dinsdag, 18. mei 2010 - 18:06

Roermond beste Limburgse gemeente

Roermond

Roermond is de beste gemeente van Limburg. Dit bleek dinsdag tijdens de verkiezing ‘Gemeente van het Jaar 2010’ in Apeldoorn. Het Zeeuwse Goes werd de landelijke winnaar.

Naast veiligheid, winkelaanbod en sociaal klimaat kwamen ook aspecten als openbare ruimte, verkeer, wonen, werken en ondernemen, welzijn, recreatie en toerisme en de dienstverlening van de gemeente aan bod. De belangrijkste items die de keuze voor een gemeente bepalen zijn volgens het onderzoek de woonomgeving, het woningaanbod en de bijbehorende prijs-kwaliteitverhouding. Gezelligheid (winkels en terrasjes) is een ander belangrijk aspect waar de burgers hun oordeel over gaven.

“Na het winnen van de titel ‘Beste Binnenstad van Nederland 2009-2011’ (in de categorie middelgrote steden) zijn we ook heel blij met deze prijs”, aldus locoburgemeester Van Rey. “Daarnaast moeten we altijd kijken hoe het nog beter kan. In Roermond durven wij te vernieuwen en voor dat beleid worden we nu beloond. Maar op de lauweren rusten is er niet bij. We zullen scherp en creatief moeten blijven om ervoor te zorgen dat we onze burgers en ondernemers op de beste wijze blijven faciliteren”.
Provincie:
Tag(s):