dinsdag, 1. juni 2010 - 11:07

Roermond krijgt deelauto

Roermond

Roermond is een nieuw deelauto-concept rijker. Na Greenwheels kan iedereen nu ook bij Drive CarSharing gebruik maken van een deelauto. De auto staat bij Westhoven. De nieuwe deelauto-aanbieder biedt de klant verschillende abonnementsvormen aan. Erik Claes van Drive CarSharing Roermond: “Naast het abonnementsgeld betaalt de klant alleen wanneer hij of zij de auto daadwerkelijk gebruikt. Dit kan al vanaf één uur”.

Via een slim toegangsysteem opent de klant de auto niet meer met de sleutel, maar met een pas. Nadat de klant een reservering heeft gemaakt kan hij of zij binnen twee minuten eenvoudig de gereserveerde auto openen met een eigen pas. Drive CarSharing zet alleen de schoonste en zuinigste auto’s in zoals hybride- en A-label auto’s. “De onoverkomelijke CO2 uitstoot compenseren we via projecten die resulteren in een reductie van CO2. Te denken valt aan het aanplanten van bomen of ondersteuning van duurzame energievoorzieningen”, aldus Claes. Zowel de particuliere gebruiker als de zakelijke gebruiker kan gebruik maken van het systeem.

Drive CarSharing is reeds actief in verschillende steden in Nederland, zoals Amsterdam, Arnhem en Weert. Zeker omdat het autobezit steeds meer wordt ontmoedigd, zijn Nederlanders op zoek naar een reëel alternatief. Er komen veel aanvragen vanuit de zakelijke markt. Ook Gilde Opleidingen in Roermond is al gebruiker van de deelauto. Wethouder IJff van Verkeer: “Ik juich dit initiatief toe vanwege verschillende redenen, maar vooral omdat het een prima alternatief is voor mensen die slechts weinig gebruik hoeven te maken van een auto en daardoor besparen op de vaste lasten”.
Provincie:
Tag(s):