vrijdag, 2. april 2010 - 13:52

ROG-team achterhaalt actieve gezochte overvaller in Groningen

Groningen

Afgelopen woensdagavond werd in Groningen een van meerdere overvallen verdachte man aangehouden. ‘De opsporing van deze 30-jarige man werd gedaan door het ROG-team (Regionaal opsporing gesignaleerden team)’, meldt de politie vrijdag.

Arrestatieteam
Politiemensen van dit team reisden af naar Groningen om deze actieve overvaller op te sporen. Toen de leden van dit speciale politieteam de verdachte traceerden werd, gezien de gevaarzetting, het arrestatieteam ingezet om de overvaller aan te houden.

Toen de leden van het arrestatieteam de woning binnendrongen vluchtte de verdachte de tuin in. Daar werd hij opgewacht door andere leden van het arrestatieteam en aangehouden.

De man wordt verdacht van overvallen in de regio's Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Limburg, Noord-Holland-Noord. Hij wordt zaterdag voorgeleid bij een Rechter-Commissaris.

Voor de in Amsterdam gepleegde woningoverval waar de 30-jarige man van verdacht wordt is een paar weken geleden door hetzelfde ROG-team al een andere verdachte aangehouden.
Provincie:
Tag(s):