maandag, 22. februari 2010 - 11:44 Update: 08-07-2014 1:05

Ron Jans maakt gewaagde stap van Groningen naar Heerenveen

(ELF-Voetbal) Ron Jans is de komende twee seizoen de trainer van SC Heerenveen. Daarmee maakt hij een controversiële overstap in het noorden. Jans is immers al acht seizoen lang de zeer gewaardeerde coach van rivaal FC Groningen.

Jans maakte eind 2009 bekend dat hij Groningen aan het eind van dit seizoen ging verlaten. De 51-jarige coach is toe aan een nieuwe uitdaging.
Voordat Jans hoofdtrainer van Groningen werd, was hij assistent van FC Emmen.

Jan Everse maakt het seizoen af al trainer van de Friese ploeg. Heerenveen is aan een roerig seizoen bezig. De ploeg staat maar kort boven de degradatieplaatsen in de Eredivisie. Er stonden al drie verschillende trainers voor de groep. Trond Sollied werd na een teleurstellende seizoensstart ontslagen. Zijn opvolger Jan de Jonge deed het niet veel beter en stapte uit eigen beweging op. Sinds het begin van deze maand zwaait Jan Everse de scepter. Van zijn eerste drie wedstrijden won hij er twee.

Met het vastleggen van Jans hoopt Heerenveen weer de stabiele subtopper te worden die het de afgelopen jaren onder Foppe de Haan en Gertjan Verbeek was.
Categorie:
Tag(s):