dinsdag, 26. januari 2010 - 11:26

ROVER: Laat reiziger beslissen over strippenkaart

Den Haag

ROVER vindt het fijn dat minister Eurlings draagvlak zo belangrijk vindt: hij laat de invoering van de kilometerheffing afhangen van een raadpleging onder de achterban van de ANWB. Dan vindt ROVER dat de afschaffing van de strippenkaart bepaald moet worden door een raadpleging van ROVER.

Minister Eurlings vindt terecht dat draagvlak onder de betrokkenen bij een maatregel van groot belang is. Hij laat de invoering van de kilometerheffing afhangen van een raadpleging onder de achterban van de ANWB. ROVER vindt dit een boeiende bestuurlijke vernieuwing.

In het kader van deze vernieuwing vindt ROVER dat de afschaffing van de strippenkaart bepaald moet worden door een raadpleging onder haar achterban. De reizigersvereniging biedt graag een raadpleging aan op de eigen website. Daarin zullen dan diverse stellingen aan bod komen over de afschaffing van de strippenkaart en de tevredenheid over de chipkaart.

ROVER vraagt aan de bewindslieden op Verkeer en Waterstaat om de uitkomst van die raadpleging leidend te laten zijn bij het al dan niet afschaffen van de strippenkaart. Dat schrijft de reizigersvereniging in een brief aan Minister Eurlings en Staatssecretaris Huizinga.
Provincie:
Tag(s):