dinsdag, 25. mei 2010 - 8:45

Rover: 'Toezicht op spoorbeheerder ProRail

Arnhem

Reizigersvereniging ROVER roept de politiek op in te grijpen bij spoorbeheerder ProRail. Het slechte functioneren van deze organisatie kost de maatschappij te veel, aldus de reizigersvereniging. De laatste aanleiding om te twijfelen aan de kundigheid van ProRail is het slechte functioneren van de spoorlijn Arnhem – Winterswijk.

Reizigers hebben op het traject Arnhem – Winterswijk al jarenlang vrijwel dagelijks te kampen met vertragingen door storingen, ondanks dringende verzoeken aan ProRail om de toestand aan te pakken. Pas na een werkbezoek van kamerleden besloot ProRail de baan een grote onderhoudsbeurt te geven, wat geresulteerd heeft in nog meer storingen.

Volgens ProRail is dit te weten aan problemen met assentellers. Deze verklaring roept de woede van ROVER op. Volgens de reizigersvereniging zou dit probleem al jarenlang bekend moeten zijn. “En omdat er een nieuw type assenteller bij gebruikt werd hadden ze die vooraf natuurlijk behoorlijk moeten testen, wat ze kennelijk ook hebben nagelaten”, aldus ROVER.
Provincie:
Tag(s):