vrijdag, 19. maart 2010 - 9:25

ROVER wil nachttrein naar Haarlem

Haarlem

ROVER afdeling Haarlem e.o. vraagt de Statenleden van Noord-Holland om Haarlem aan te sluiten op het nachtnet van NS. Diverse steden buiten de randstad, zoals in Brabant en de stad Enschede, zijn al aangesloten op het nachtnet. Diverse steden binnen Noord-Holland, zoals Alkmaar en Haarlem, blijven echter 's nachts verstoken van een goede treinbereikbaarheid.

ROVER afdeling Haarlem e.o. vind het belangrijk om ook Haarlem aan te sluiten op het nachtnet van NS. Een nachttrein maakt Haarlem aantrekkelijker als vestigingsplaats voor o.a. studenten en de creatieve sector (makkelijk uitgaan in Amsterdam). En voor nachtvluchten wordt Schiphol beter bereikbaar.

Eerder hebben jongerenorganisaties 10.000 handtekeningen opgehaald en hebben de Statenleden in december 2009 een PvdA-motie aangenomen om een nachtnet te onderzoeken.

Voor de Statenvergadering VVW van komende maandag heeft de SP een aanvullend voorstel gemaakt waarin om een initiële bijdrage van 150.000 euro wordt gevraagd. De SP verwacht -gezien de goed lopende nachttrein in Brabant- dat ook tussen Haarlem en Amsterdam de 80 reizigers gehaald zullen worden om de trein rendabel te maken.

ROVER Haarlem e.o. steunt het voorstel en heeft de Statenleden per brief gevraagd om het SP voorstel over te nemen.
Provincie:
Tag(s):