maandag, 10. mei 2010 - 12:51

Roze vlaggen en fonteinen in Vlissingen

Vlissingen

Terwijl de podia van het Bevrijdingsfestival werden opgeruimd, maakte Vlissingen zich klaar voor het volgende evenement: de Giro d’Italia.

Medewerkers van de gemeente hingen afgelopen weekend de laatste roze vlaggetjes op in de binnenstad. Ook heeft het water in drie fonteinen in het centrum een roze kleur gekregen. Graffiti kunstenaar Martijn Prins werkte tot zaterdag aan zijn Giro-kunstwerk bij voormalig hotel Britannia.

Langs de Koningsweg en de Spuikom weg wapperen sinds vrijdag felroze banieren. Ook bij de oprit van de Boulevards en in de vlaggenmasten op het Stadhuisplein hangen roze vlaggen. De entree van het winkelgebied, het Bellamypark en de Nieuwendijk zijn opgefleurd met roze driehoeksvlaggetjes.

Op zaterdagmiddag was er op het Bellamypark een springkussen en schminken voor kinderen. Op enkele podia speelde bandjes en in de avond was er op het Bellamypark en de Nieuwendijk gelegenheid om aan lange picknicktafels te genieten van een heerlijke maaltijd tijdens ‘Il gusto dell’ Italia’.

Op zondagmiddag, moederdag, stond er op het grasveld van het Bellamypark een mobiele espressobar. Net als op zaterdag was weer muziek te horen en ’s avonds vond op de Nieuwendijk en het Bellamypark de 2e avond van ‘Il gusto dell’ Italia’ plaats. ’s Avonds was er op het grasveld een openluchtbioscoop en konden bezoekers kijken naar de bekroonde Italiaanse film ‘Pane en Tulipani’ van regisseur Silvio Soldini.

Sinds 11 uur zijn er vandaag al activiteiten voor kinderen op het Bellamypark. Er zijn veel spelletjes, die allemaal iets met fietsen te maken hebben. Ook staan er een popcorn- en suikerspinkraam en de mobiele espressobar. Vanaf 12.00 uur is er weer muziek op het Bellamypark. En deze keer kunnen de bezoekers hun eigen meegebrachte lunch nuttigen aan de picknicktafels op de Nieuwendijk en het Bellamypark. Vanaf 13.00 uur zijn er strandsportactiviteiten op het Badstrand. Wethouder Marin de Zwarte verzorgt om 14.00 uur de officiële opening van Strandsportschool Zeeland.

De reclamekaravaan rijdt maandag rond 15.30 uur Vlissingen binnen. Om ongeveer 16.00 uur worden de wielrenners in Vlissingen verwacht. Er zijn veel goede plekken om de renners te zien. De boulevards zijn bij uitstek geschikt om de renners goed te zien aankomen en passeren. Maar ook op de kop van het Bellamypark, de Nieuwendijk en de Gravestraat staat u op een schitterende plaats om de koers te zien.
Provincie:
Tag(s):