zondag, 30. mei 2010 - 17:45 Update: 08-07-2014 1:04

Rugnummers spelers Nederlands elftal bekend

(ELF-Voetbal) Als je het nieuwe Nederlands elftal-shirt al in huis hebt, kun je deze nu laten bedrukken met je favoriete speler. De vaste rugnummers waarmee er op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika gespeeld gaat worden, zijn namelijk bekend geworden. De rugnummers zijn overigens ook een goede indicatie van het vermoedelijke basisteam op het WK.

Er kan namelijk uit worden opgemaakt dat de verdediging zal bestaan uit Gregory van der Wiel op rechts (2), John Heitinga (3) en Joris Mathijsen (4) centraal en de van het voetbal afscheid nemende Giovanni van Bronckhorst (5) op links. Dit zou betekenen dat André Ooijer (13), net als bij PSV het afgelopen seizoen, als iedereen fit blijft niet hoeft te rekenen op een basisplaats. Bij de kwalificatiewedstrijden voor het WK speelde hij nog meestal samen met Mathijsen in het hart van de verdediging. Heitinga stond dan vaak als rechtsback opgesteld.

Wat verder opvalt is dat Dirk Kuyt, toch niet behorend tot de 'Grote Vier', met rugnummer 7 wellicht toch een grote kans heeft op een plaats in de basisopstelling van Bert van Marwijk. Robin van Persie (9), Wesley Sneijder (10) en Arjen Robben (11) hebben logischerwijs ook een 'basisrugnummer'. Dat Rafael van der Vaart (23) deze niet heeft, wil overigens nog niet al te veel zeggen. Het is namelijk zijn favoriete nummer en ook bij Real Madrid staat dit altijd achterop zijn shirt gedrukt. Wellicht zal de strijd om een basisplaats wel tussen hem en Kuyt gaan.

Ook doelman Maarten Stekelenburg (1) en middenvelder Mark van Bommel (6) en Nigel de Jong (8) hebben zoals verwacht een basisnummer.

Alle rugnummers van Oranje:

1. Maarten Stekelenburg
2. Gregory van der Wiel
3. John Heitinga
4. Joris Mathijsen
5. Giovanni van Bronckhorst
6. Mark van Bommel
7. Dirk Kuyt
8. Nigel de Jong
9. Robin van Persie
10. Wesley Sneijder
11. Arjen Robben
12. Khalid Boulahrouz
13. André Ooijer
14. Demy de Zeeuw
15. Edson Braafheid
16. Michel Vorm
17. Eljero Elia
18. Stijn Schaars
19. Ryan Babel
20. Ibrahim Afellay
21. Klaas-Jan Huntelaar
22. Sander Boschker
23. Rafael van der Vaart
Categorie:
Tag(s):