dinsdag, 27. april 2010 - 15:57 Update: 08-07-2014 1:04

Ruim 3 miljoen Nederlanders op pad tijdens meivakantie

Leidschendam

De meivakantie wordt dit jaar naar verwachting gevierd door ongeveer 3,25 miljoen Nederlanders. Dat zijn er meer dan vorig jaar, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Toen gingen ongeveer 3 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens deze periode. Deze stijging is te verklaren door de vele feestdagen tijdens de vakantieperiode.

De meivakantie begint dit jaar op vrijdag 30 april en duurt officieel tot en met zondag 9 mei maar veel scholen geven twee weken vrij, tot en met 16 mei. Aangezien 5 mei dit jaar voor veel Nederlanders een vrije dag is en ook Hemelvaart in deze periode valt, zullen veel Nederlanders verspreid over deze twee weken van de gelegenheid gebruikmaken om op vakantie te gaan.

Ongeveer de helft van alle vakanties zal in eigen land worden doorgebracht, verwacht het NBTC. De andere helft gaat naar het buitenland. Dit was ook in 2009 het geval. De meeste vakantiegangers verblijven in een bungalow, ruim een derde van alle verblijven wordt hierin doorgebracht. Ook van de tour- en stacaravans wordt in Nederland veel gebruik gemaakt. Voor de binnenlandse vakanties maakt men voornamelijk gebruik van de auto.
Categorie:
Tag(s):