woensdag, 9. juni 2010 - 18:11

Ruim veertig deelnemers aan zeilwedstrijden om Oosterscheldebeker

Yerseke

Maar liefst 44 scoutingvletjes gaan aankomende zaterdag, 12 juni, de strijd met elkaar aan op de Oosterschelde.

De wedstrijd wordt gevaren voor de jachthaven van Yerseke en is vanaf de wal goed te volgen voor het publiek. De winnaars van de 42ste editie van de zeilwedstrijden om de Oosterscheldebeker mogen meedoen aan de landelijke zeilwedstrijden van Scouting Nederland.

De jaarlijkse zeilwedstrijden worden georganiseerd door Scouting Ridder Boudewijngroep uit Yerseke. Alle zeeverkennergroepen uit Admiraliteit Zeeuwse Stromen kunnen meedoen aan de wedstrijden.

Behalve de organiserende groep hebben de volgende groepen zich aangemeld voor de zeilwedstrijden: de Frans Naereboutgroep en de Jacob Valckegroep uit Goes, de Paul Krügergroep uit Middelburg, de Scheldezwervers en de Golfbrekers uit Vlissingen, de Zandkreekgroep uit Kamperland, de Heenetrechtgroep uit Tholen en de Karel Doormangroep uit Bergen op Zoom.

De deelnemers zijn verdeeld in vier klassen mee. Bij de Zeeverkenners wordt onderscheid gemaakt tussen junioren en senioren. Ook doen er zeven boten mee in de Wilde Vaartklasse (jongeren van 16 tot 18 jaar).

Ten slotte is er nog de aanmoedigingsprijs voor de deelnemers in de open klasse. Bij deze klasse beschikken de zeeverkenners niet over een CWO-certificaat, een zeildiploma. In totaal zullen zo’n driehonderd waterscouts deelnemen aan het evenement.

De zeilwedstrijden worden voor de Yersekse haven gevaren. De start/finishlijn is tussen een boei en de jurywagen op de kant (op de pier tussen Prinses Beatrixhaven en Prins Willem Alexanderhaven).
Provincie:
Tag(s):