dinsdag, 29. juni 2010 - 13:33 Update: 08-07-2014 1:03

Ruim zes miljoen fans zien Oranje winnen van Slowakije

Ruim zes miljoen Nederlanders zagen hun land maandagmidag thuis voor de televisie winnen van Slowakije (2-1). Dat is minder dan het laatste groepsduel.

Naar de eerste helft keken gemiddeld 5,2 miljoen mensen, terwijl dat aantal na rust opliep naar zeven miljoen. In de laatste minuut van de wedstrijd zagen 7,4 miljoen liefhebbers de Slowaken nog een penalty benutten.

In de eerste twee groepswedstrijden, tegen Denemarken en Japan, lagen deze aantallen met respectievelijk 4,2 en 5,7 miljoen mensen lager dan maandag. De avondwedstrijd tegen Kameroen werd bekeken door 7,2 miljoen mensen en had een piek van 8,2 miljoen.

Woensdag volgt aanvullende informatie over de kijkcijfers. Dan wordt bekend hoeveel mensen buitenshuis naar Oranje keken, zo meldt Elf Voetbal.