woensdag, 9. juni 2010 - 17:58

Ruitertjes Maartenshoeve gooien hoge ogen

Nijmegen

Acht jonge ruiters van de Maartenshoeve en hun begeleiders namen afgelopen weekend deel aan de driedaagse Special Olympics in Noord-Limburg. De ruiters lieten zich van hun beste kant zien en sleepten zelfs goud in de wacht.

Onder het motte ‘Meedoen is winnen!' organiseerden de Special Olympics wedstrijden in 14 takken van sport. Op het onderdeel paardensport deden de ruitertjes van de Maartenshoeve mee aan een dressuurproef. De jury was onder de indruk en complimenteerde hen met hun stijl. Dankzij hun sportieve prestaties namen de ruiters vier gouden en twee zilveren plakken mee naar huis.

De Special Olympics is een groot sportevenement, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. De activiteiten vinden lokaal, regionaal, nationaal en internationaal plaats. Er namen dit jaar ruim 2.000 sporters deel aan het nationale evenement op 4, 5 en 6 juni. De volgende Nederlandse Special Olypmics vindt over twee jaar plaats in ’s-Hertogenbosch.

De Maartenshoeve is een gespecialiseerde manege in Nijmegen voor kinderen met een lichamelijke en/of meervoudige beperking. Kinderen die revalideren in de Sint Maartenskliniek of speciaal onderwijs volgen op de Sint Maartenschool krijgen er paardrij- en dierverzorgingslessen. Dit jaar viert de Maartenshoeve haar 40-jarig jubileum.

Meer informatie over de Maartenshoeve vindt u op www.maartenshoeve.nl
Provincie:
Tag(s):